V národnom parku zrezal stromy.Vykradnutý rodinný dom vo Veľkom Šariši.

05.01.2010 Celý región

Z prečinu porušovania ochrany rastlín a živočíchov obvinili včera policajti zo Spišskej Starej Vsi 59 ročného muža z tej istej obce.
1. V národnom parku zrezal stromy:
Z prečinu porušovania ochrany rastlín a živočíchov obvinili včera policajti zo Spišskej Starej Vsi 59 ročného muža z tej istej obce.
Obvinený muž počas októbra a novembra 2009 zrezal a vyrúbal v Pieninskom národnom parku, s druhým stupňom územnej ochrany, 42 ks drevín. Išlo o stromy čremcha obyčajná, vŕba krehká a jelša sivá. Taktiež vyrúbal aj 11 ks krovitého porastu a to bazy čiernej. Celková spoločenská hodnota zrezaných drevín bola vyčíslená na 23 308,15. - €. Obvinený je stíhaný na slobode.

2. Vykradnutý rodinný dom vo Veľkom Šariši:
Krádež šperkov z jedného z rodinných domov vo Veľkom Šariši vyšetrujú od včera policajti z miestneho obvodného oddelenia.
Krádež sa stala počas včerajšieho dopoludnia, pričom dom si doposiaľ neznámy páchateľ otvoril pravým kľúčom, ktorý našiel v kvetináči pri vstupných dverách. Po otvorení hlavných dverí následne pílkou rozrezal lišty na vstupných dverách bytu na prízemí a na týchto rozbil aj sklennú výplň. Z bytu potom ukradol peniaze, rôzne šperky zo žltého kovu a vkladné knižky. Majiteľke bytu vznikla škoda 4 960. - €. Z tohto bytu vyšiel do bytu na prvom poschodí, z ktorého ukradol rôzne šperky zo žltého kovu v celkovej hodnote 650. - €. Policajti z Veľkého Šariša začali v tomto prípade trestné stíhanie vo veci pre prečin krádež a prečin porušovania domovej slobody.
 

Vyberte región